miercuri, 16 noiembrie 2011

Sushi-raw fast food


De ce fast-food? Pentru că odată ce înveți cum se face durează mai puțin de 5 minute ca să pregătești . Recunosc că nu am mâncat niciodată sushi tradițional, cel cu pește crud si cu orez. În schimb îmi place la nebunie sushi-ul raw. L-am descoperit iarna trecută prin februarie când mă apucasem să mănânc crud 100%. Ca o paranteză, am reușit să consum numai hrana vie timp de 33 de zile. Inițial vroiam doar 30 de zile  dar fiindca mă obișnuisem am continuat. Și da, am reușit să mănânc crud în plină iarnă. Culmea că în vară nu mi-a mai ieșit. Revenind la sushi. După vreo săptamînă de mâncat numai hrana vie vroiam să încerc ceva nou. Și am zis să încerc o rețetă de sushi. Prima dată a durat un pic mai mult până m-am prins ce și cum. Dupa aia am mai mâncat încă de vreo 4 ori și de fiecare dată timpul de preparare se scurta ajungând ca în 5 minute să fie totul gata. De atunci nu am mai mâncat și parcă acum că a venit frigul parcă mi se făcuse iar poftă. Se vede că intre timp mi-am ieșit din mână pentru că azi mi-a luat mai mult să îl pregătesc. Dar își intra fata în mână!Am toata iarna la dispoziție!
Cu ingredientele bineînțeles că ne putem juca. Pune fiecare ce are. Importantă e foaia de sushi care trebuie să fie cea închisă la culoare (cea verde este prăjită). Apoi avem nevoie pentru o porție, care apropo este foarte sațioasă, de:

1 păstârnac

1 jumătate de ardei verde și o jumătate roșu

1fir de ceapă verde

1jumătate roșie

1 jumătate avocado dacă e mic (al meu era mare așa că am pus un sfert dintr-un avocado)

un pumn de salată

un pumn de germeni de lucernă

Asamblare:























Dăm păstârnacul pe răzătoare (se poate înlocui cu rădăcină de pătrunjel sau țelină)






















Tăiem legumele fâșii






















Spălăm salata și germenii.

Și începem asamblarea:


Pe o plasă de bambus așezăm foaia de algă nori și punem păstârnacul ras până la jumătatea foii.


Apoi adăugăm feliile de avocado.

Peste feliile de avocado punem fâșiile de ardei verde și roșu.


După aceea adăugăm roșiile și ceapa verde.


Iar la final punem salata și germenii de lucernă. Acum nu ne mai rămâne decât sa rulăm foaia de nori.


Când mai avem cam 1 cm până să terminăm de rulat ne oprim, udăm bucata de 1cm rămasă cu un pic de apă și continum să rulăm. Asfel foaia se va lipi mult mai bine.



Și nu ne mai rămâne decât să servim alături de un sos de soia! Enjoy!

6 comentarii:

  1. Hhmm . tot astept aici si nu vine nimeni sa-mi ia comanda..
    Ma bag singura in seama:
    Un sushi proaspat va rog. ba nu. doua. cu sos va rog.
    M-am razgandit. 3 va rog. 3 e numarul meu favorit :)
    Astept..
    De fapt 8 e numarul meu cel mai favorit :))
    Am rabdare...
    Cand e gata portia mea sa ma anunti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Coming right up! Pentru tine Sakura imediat e gata! Noroc cu comanda ta ca asa incepe sa mi se de-a drumul la mana...ca desi ma laudam pana nu de demult ca fac un sushi in mai putin de 5 min, azi mi-a luat mai mult. Asa sunt sigura ca la al 8-lea pe care l-ai cerut voi reusi sa il pregatesc repede-repede!Just for u!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine arata!
    Si foile acelea de alga au un gust bun?
    Hmmm...

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa fiu sincera si eu eram reticenta la inceput tocmai din privinta asta.Nu imi place gustul de peste pe care il au algele dar in combinatia de fata chiar nu se simte.Important e sa iei toata imbucatura odata (fara sa tai) si in gura va avea loc o explozie de arawme.Iar gustul de la alga chiar nu se simte.Si nu o zic nu mai eu.Am probat-o si cu altii si a avut mare succes.Mi s-a mai cerut inca o portie:)Te puup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Vine unul si pentru tine Alexandra!Este pentru toata lumea:)

    RăspundețiȘtergere