luni, 14 noiembrie 2011

Odorizant de casa - homemade


După ce am văzut aici pericolele la care ne supunem atunci când cumpărăm odorizante de casă din comerț m-am gândit că nu ar fi rău să vă povestesc și de soluțiile naturale pe care le avem la îndemână ca să înlocuim aceste odorizante. Cele naturale, sunt foarte ușor de pregătit, costă mult mai puțin decât cele din comeț și ce e mai important nu atentează la sănătatea noastră.

Varianta rapidă
 
Am numit-o așa pentru că durează 30 de secunde ca să o pregătim. Avem nevoie de un bidonaș cu pulverizator (eu am folosit unul reciclat; dacă aveți unul de 500ml înjumătățiți ingredintele) în care adaugăm :


2 lingurițe de vodkă  - 0.6 ron

30 picături ulei esențial de lavandă - 2,1 ron

20 picături ulei esențial de portocale - 0.75 ron

1L apă


  
Se amestecă vodka cu uleiurile esențiale în bidonaș iar apoi se adaugă apa și se agită bine. Și odorizantul e gata de folosință cu singura precizare ca sa avem grijă să nu atingă suprafațe de stofă și lemn.

Costul pentru 1 L de odorizant ar fi: 3,45Ron. 
Nu numai că sunt foarte ieftine și ușor  de pregătit dar au și multe efecte benefice. De exemplu, uleiul esențial de lavandă are următoarele proprietăți: este cicatrizant cutanat, insecticid, sedativ şi calmant, antidepresiv, antiseptic, antispastic, tonic, sudorific.
Iar ulei esențial de portocale este un ulei care aduce seninătate şi căldură în ambient, ajută la relaxare, induce un somn liniştitor inclusiv pentru copii. (sursa. www.elemental.ro)
 
Varianta slow

Am numit-o așa pentru că durează 3 săptămâni până este gata. Rețeta este luată de aici. Avem nevoie de:


250ml vodka

50g flori de lavanda uscate

50g petale de trandafiri proaspete
 
10 picaturi ulei esențial de lavandă

 10 picaturi ulei esențial de trandafir

 
  


Turnați vodka peste flori și adăugați picătură cu picătură uleiurile esențiale și lăsați la macerat timp de 3 săptămâni. Strecurați si puneți amestecul într-un pulverizator.

 

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu