joi, 6 octombrie 2011

Soțul, huromul și grupul

Cheia reuşitei mele în aceste zile de post. O să o iau de la coadă deși nu există o ordine pentru că toate au contat și m-au ajutat.

 

Faptul că atunci când am început acest post nu am fost singură ci am făcut parte dintr-un grup m-a ajutat enorm de mult. În primul rând pentru că eu din fire sunt fricoasă, timidă, rezervată  etc.  și nu sunt genul să mă aventurez pe terenuri necunoscute. Deci, tocmai pentru că știam că undeva în alte colțuri ale lumii sunt persoane care poate trec prin aceleași stări ca și mine, că  dacă cumva apar probleme pe parcurs aveam cui să ii spun fără riscul de a fi judecată greșit, toate acestea m-au făcut să acționez liber și cu mai mult curaj. În plus, în grup exista o persoana cu multă experiență și parca altfel te lași dus când știi că ești pe mâini bune. Fară încrederea în tine, în corpul tău și in ceilalți nu cred că reușești să ajungi prea departe.




Cine e huromul? Este minunatul meu juicer cu ax melcat. Sunt sigura ca orice juicer cu ax melcat, simplu, dublu e mult mai bun decât cel centrifugal. Doar că eu sunt amorezata de aceasta marcă.
Nu primesc bani că îî fac reclamă. Atâta pot zice ca are imediat un an și că este folosit foarte des cel puțin o dată pe zi sau de mai multe ori, după cum e cazul. Cred ca l-am folosit de mai bine de 400 de ori (așa ca medie) și în continuare face treabă bună. Înainte de a avea Huromul am avut un Lexen manual cumpărat de la Paradisul verde. Eram foarte mulțumită ce-i drept, doar că dura foarte mult până reușeam să storc niște legume (la morcovi cel puțin făceam febră musculară).Cu fructele mergea mult mai ușor. Și așa tânjea inimioara mea după unul automat, doar prețul  părea la început singura piedică. Însă investiția s-a amortizat  pe parcurs. Eu am facut un test cu un juicer centrifugal marca Carrefour și am stors 1 kg de morcovi, cantitatea rezultată de suc fiind de 250 ml, iar cu Huromul a fost dubla de aprox. 500 ml. Plus, calitatea sucului nu se compară: mult mai colorat, mai aromat și cu mai puțină spumă. Sunt conștientă că există juicere mult mai bune (sistemul Norwalk este net superior oricărui juicer din punctul meu de vedere pentru că păstrează mult mai bine nutienții din suc) dar deocamdată sunt mulțumită cu ce am.

Acum urmeaza partea cea mai dură căci e așa de greu să descrii persoanele dragi din viața ta fiindcă nu îți ajung cuvintele și întotdeauna e mult mai mult de spus decât reușești tu să o faci.
Totuși voi încerca să îmi asum acest risc. A contat enorm de mult ca cel de lângă mine să mă sprijine și să mă susțină din toate punctele de vedere. El a simțit cel mai bine efectele detox-ului meu că doar asupra lui se revărsau stările mele de irascibilitate, nervozitate din primele zile. Dar el continua să tacă și să facă. Îmi mai pregătea câte un suc, lucru mărunt de fel, dar care la momentul respectiv a contat căci câteodata parcă ți se apleacă iar să îți faci suc, dimineața, la prânz și seara. Așa, când deja eram servită primeam o dată cu paharul de suc oferit și un zâmbet larg care îmi spunea: ține-o tot așa! Și tot acest efort a meritat căci de ceva zile încoace îî zâmbesc într-una și e și el fericit de parcă el ar fi ținut post!
 Țin să precizez că eu nu încerc să conving pe nimeni să facă așa ceva. Eu am făcut acest lucru pentru că corpul meu tânjea după o pauză, deoarece am greşit mult fața de organismul meu că odata, mai demult,  nu am stiut cum să-l îngrijesc și am băgat în el vrute și nevrute: mâncare neadecvată, lunar luam analgezice când era perioada aceea delicata a lunii, plus tratamentele cu antibiotice care le-am făcut în viața mea pentru diverse infecţii .Sunt sigura ca toate acestea încă mai au urme lăsate prin corpul meu. Și acest post a reprezentat doar un mic pas de a mă răscumpăra față de el.  Sunt sigură că urmează alții.
Zilele acestea continui să mă minunez de ce mi se întâmplă de când am ieșit din post. Încep să dispară și timidețea și frica și îmi vine să urlu în gura mare cât de bine poate să îmi fie si nu pot să țin asta doar pentru mine.

Pupici arawmați, A.N



7 comentarii:

  1. Felicitari din toata inima sotului. stiu cum ii este ptr ca am experienta cu al meu :)

    Deci cu Lexenul e cam chinuiala zici? Eu as fi vrut deocamdata pe asta manual. chiar mi-l doream. fac ce fac si intru pe net sa vad cum mai arata :))
    E o investitie mai mica decat celelalte si-mi imaginam ca va fi excelent. acuma tot stau sa ma gandesc daca sa-mi iau sau nu... in afara de storsul morcovilor mai are vreun minus?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de bine te inteleg!Si eu visam la un storcator cu ax melcat...nu conta de care...doar sa pot sa storc si firul de iarba,gandindu-ma ca astfel voi putea savura sucurile din fire de patrunjel, grau germinat etc.Si exact ca tine faceam...ma uitam pe net si imi clateam privirea si mai aduceam in discutie subiectul cu sotul.Clar primul impediment erau banii.Dar fiindca doar atat imi doream, dorinta mi s-a indeplinit.Si acum un an jumatate sau si mai mult mi-am cumparat lexenul.Mandra foc! Am inceput sa il folosesc zilnic. Doar ca lua mult timp sa prepar sucurile.Bineinteles ca la operatiunea asta cand avea timp isi punea si sotul muschii in functiune:).Si apoi am inceput sa imi doresc unul electric ca parca dupa vreo 6 luni de stors asa manual ma lasase si pe mine si pe sotul muschii si toate cele.Si atunci am inceput sa imi clatesc din nou privirea pe net dupa un storcator cu ax melcat electric. Dar revenind.Minusuri multe lexenul nu are.Fructele moi si zemoase se storc foarte repede si usor. Deci pentru copii daca vrei sa le pregatesti un suc de mere proaspat stors cu niste fire de patrunjel sau chiar niste salata merge. Sau suc de pere, ananas, pepene e super ok.Singura problema sunt radacinoasele si la mine sucul de morcovi este baza ca sa zic asa la care mai adaug alte legume si eventual fructe.Daca mai ai intrebari nu ezita sa mi le pui. O zi buna in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Daaa, ai descris perfect si clatitul privirilor mele :)
    Si la mine tot morcovul si marul e baza. De curand am inceput sa storc si varza in centrifugalul meu si mi-e mila de ea cand iasa pe partea aialalta numai strivita asa.. ca sa nu zicem ca n-a fost stoarsa..
    Eu sunt foarte greu hotarabila. sotul meu stie si de-aia nici nu ma grabeste. eu pe luna asta mi-am primit cadoul,. un blender din-asta mai slabut la 500w dar sunt multumita de el. face niste smoothie..
    Ma gandeam ca pana in revelion poate apare vreo reducere semnificativa la vreun storcator de-ala electric. daca nu, o sa-mi iau lexenul.
    Sti la ce ma gandesc? daca se merita investitia in el, comparativ cu ceea ce face. adica faptul ca nici nu stiu ce face :) ci doar visez ce mi-ar place sa faca, ma face si mai nehotarata. nustiu daca intelegi ..:)
    inteleg ca tu l-ai comandat tot de pe net? fara sa pui mana pe vre-unul inainte? sa vezi ce stie sa faca..
    Stiu ca sunt intrebacioasa dar acum ca te-am prins dispusa sa-mi raspunzi.. trag de tine :)
    acu ma duc sa fac si eu niste galuste cu prune raw asemanatoare cu cele facute de Kinga, pana nu imi mananca ai mei toate migdalele :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu ma deranjeaza deloc sa ma intrebi. Iti raspund cu cea mai mare placere. Adevarul ca tentatia e mare de a visa ca face mai multe decat face in realitate. Dar asa se intampla mai cu toate produsele pe care vrem sa ni le achzitionam. Avem impresia ca daca cumparam "chestia" care ne-o dorim, gata se rezolva toate. Eu inainte ma uitasem pe utube la filmulete de prezentare gen:
    http://www.youtube.com/watch?v=Y17maoO-_ZU
    Lexenul clar are partile lui bune. E mic, usor de luat cu tine daca pleci undeva, daca nu ai curent in casa. Deocamdata nu te grabi. Am vazut ca iti doresti mult un deshidrator. Vezi tu care sunt prioritatile. Ce trebuie luat musai ca de nu "arde". Uite eu de exemplu, acum ca vine iarna imi doresc mult un germinator. De iarna trecuta tot ma gandesc sa imi cumpar si inca sunt indecisa. Imi place mult Easygreen sprouter doar ca intr-adevar mi se pare scump pentru ceea ce face. Desi dintre toate germinatoarele asta parca isi face treaba cel mai bine. Dar tot scump mi se pare. Intre timp ma chinui cu borcanele legate cu tifon ca sa imi germinez semintele. Dar parca totusi visez la un germinator, mai imi clatesc privirea pe net la cat de minunat e...dar inca nu ma indur. Ma gandesc sa imi fac eu unul ca doar cat de greu o fi :). Iti doresc o dimineata frumoasa alaturi de cele 2 minuni ale tale.Sa te ajute Dumnezeu sa tot ai parte de asa dimineti!

    RăspundețiȘtergere
  5. Da asa e Alina. Trebuie sa ma tin de prioritati. cam uit si cam le inversez dupa ce mi se pare mai atractiv. adevarul e ca toate isi fac treaba bine.
    Eu incoltesc nautul si lintea in farfurii plate. nu m-am gandit inca la germinator :)
    dar deshidratorul... mmmm . e la concurenta cu storcatorul :))
    mai ales ca tocmai a cumparat sotul meu catina din piata si ma gandesc ca mai bine storc bobitele si pastrez sucul in sticle la frigider decat sa le deshidratez. sunt la jumatea ultimului borcan cu miere si catina si n-am de gand sa intrerup catina la copii.
    Intr-adevar easygreenul e scump scump. am o idee: nu ar fi bine sa se achizitioneze in rate aparatura asta? :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Intr-adevar sunt scumpe aparaturile astea dar pot zice ca nu degeaba. Isi fac treaba foarte bine si au si garantie mare. Juicerul meu parca are vreo 3 ani daca nu ma insel.
    Si eu am primit saptamana trecuta catina din tara ca aici prin zona nu am vazut si am facut suc,am amestecat cu miere dupa reteta Oliviei, am pus la borcan si pastrez la frigider. Si in fiecare dimineata mai ma incarc cu niste vitamina C. Pana acum vad ca nu mi-a dat nici o raceala tarcoale:).

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga Alina, in cazul in care vezi acest comentariu: m-ar ajuta un sfat - hurom-ul este potrivit si pentru fructe mici (catina, merisor, macese etc)?. Iti multumesc in avans pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere