luni, 10 octombrie 2011

Flori de dovlecei umplute cu branză


Mare ospaț mare….dupa atâta timp de consumat lichide si fructe a venit în sfârșit timpul sa mă delectez cu un adevărat meniu raw. Cum mai găsisem prin grădina niște flori de dovlecei, îmi tot dădea târcoale gândul de a încerca sa le mânânc crude. De când am început să consum hrana vie am descoperit ce gust minunat poate avea dovlecelul crud. Deci dacă dovlecelul e delicios, floarea cum o fi?...păi cum să fie decât o minunație!


Ingrediente

6 flori de dovlecei
brânză de nuci (preferata mea este cea din caju dar se poate face și din migdale sau seminte de floarea soarelui) amestecată cu diverse ierburi, eu am pus mărar si nişte fulgi de drojdie inactivă.

Florile se scutură să nu fie musculițe sau praf dar e de preferat  nu se spele căci cum spuneam sunt destul de delicate. Se ia o seringă sau orice alt instrument în care sa putem introduce brânza și umplem florile. Cine are îndemânare poate să facă acestă operațiune și cu o simplă linguriță.


Sosul

1 lingura de brânza de nuci
1 lingura ulei
3 linguri apa
5/6 frunze de măcriș (îi dă un gust acrișor)
1 cățel usturoi (opțional)

Se amestecă toate ingredientele cu un mixer vertical sau de care are fiecare și se servește cu floricele umplute.



Să zic că au fost delicioase e puțin spus…vă las să încercați și voi!
Pupici arawmați !



4 comentarii:

  1. te astept cu mare placere sa le degustam impreuna! pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar imi dai curaj sa le incerc si eu. La tine arata superb!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mersi mult draga Angy. Incearca-le cu cea mai mare incredere. Se pot umple cu orice ai la indemana. te imbratisez cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere